
"Levesek"
Zöldbab leves:
A babot sós vízbe feltesszük főni babérlevelet adunk hozzá zsemleszínű rántást készítünk amibe vöröshagymát teszünk + zuzott fokhagymát fűszer paprikát majd ezzel sűrítjük a levest. Tejföllel dúsitjuk só cukir ecettel ízesítjük. Leves betét csipetke
Burgonya krémleves:
Burgonyát megtisztitjuk ( hámozás mosás ) karikára vágjuk majd feltesszük sós vízben főni babérlevéllel. Ha a burgonya megfőtt zsemleszínű rántást készítünk majd besürítjük, tejföllel ( hőkiegyelítéssel) dúsítjuk kivesszük a babérlevelet, majd le turmixoljuk a levest sóval cukorral ecettel ízesíthetjük Legírozzuk, montírozzuk. (Legír : tejszín + tojás sárgája elkeverése)
Kelvirág Leves:
A karfiolt rózsáira szedjük sós vízbe feltesszük főni, majd zsemleszínű rántást készítünk, ezzel sűrítjük. Tej és tejszínnel dúsítjuk, pici cukor. Könnyen fő.